1. Με ποια κριτήρια θα επιλέξω τον ατομικό μου οπλισμό;

Βασικό κριτήριο στην επιλογή του οπλισμού, είναι ο προσανατολισμός μας προς εταιρίες οι οποίες έχουν πείρα στην μελέτη και κατασκευή πυροβόλων όπλων επί σειρά ετών, προκειμένου να προμηθευτούμε ένα όπλο χειρός αξιόπιστο και χωρίς λειτουργικά προβλήματα.
Πρωτεύον επίσης ρόλο παίζει η καλή εφαρμογή της λαβής στο χέρι μας.
Η καλή λαβή ισοδυναμεί καλά αποτελέσματα στις δεικτικές κυρίως βολές.
Λειτουργικότητα και εργονομία πρέπει να εξετάζονται σχολαστικά από τον υποψήφιο αγοραστή καθώς και η εγγύηση που συνοδεύει το εκάστοτε όπλο.
Όλα τα παραπάνω σε συνάρτηση με το χρηματικό ποσό που είναι διαθετημένος ο αγοραστής να καταβάλει θα σας οδηγήσουν σε μια εγγυημένα πετυχημένη αγορά.
Προσοχή: Μην επηρεάζεστε εξολοκλήρου από ότι ακούτε από τρίτους.
Το όπλο του καθενός είναι το καλύτερο για τον ίδιο και μόνο.

2. Τι διαμετρήματος πιστόλι θα πρέπει να επιλέξω;

Τα πιο σύνηθες διαμετρήματα για Αστυνομική και Σκοπευτική χρήση είναι τα εξής:
9mmx19, .40 S&W, .45 ACP.

Το διαμέτρημα των 9mm συνδυάζει την μεγάλη ταχύτητα του βλήματος, ικανοποιητική αναχαιτιστική δύναμη καθώς και τις χαμηλότερες τιμές αγοράς. Το σημαντικότερο ίσως πλεονέκτημα του είναι η ευρέως χρήση των 9 χιλιοστών από τον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας και κατά συνέπεια η αφθονία πυρομαχικών είτε στις επίσημες εκπαιδεύσεις ή στα σκοπευτήρια και στα καταστήματα πώλησης πυρομαχικών καθώς και η μεγαλύτερη ποικιλία σε φυσίγγια διαφόρων τύπων.

Το διαμέτρημα των .40 σας προσφέρει μεγαλύτερη αναχαιτιστική δύναμη αλλά μειώνοντας την ταχύτητα του βλήματος στα 250 – 300 ft/sec περίπου, από αυτή των 9 χιλιοστών και ανεβάζοντας αρκετά την ανάκρουση του όπλου. Μειονέκτημα του η έλλειψη του από τις επίσημες εκπαιδεύσεις καθώς και η μικρότερη ποικιλία στα καταστήματα πώλησης πυρομαχικών. Η τιμές των 50 φυσιγγίων ποικίλουν από 5 έως 10 ευρώ ακριβότερες από αυτές των 9 χιλιοστών

Τέλος το κλασικό 45άρι θα σας δώσει την μέγιστη δύναμη πυρός αλλά συγχρόνως και την μέγιστη ανάκρουση στο πιστόλι σας, μειώνοντας επίσης αισθητά την ταχύτητα του βλήματος στα 165 -190 ft/sec περίπου, από την ταχύτητα εξόδου του .40 και 350-400 ft/sec περίπου, από αυτή των 9 χιλιοστών. Η τιμές των 50 φυσιγγίων ποικίλουν από 5 έως 10 ευρώ ακριβότερες από αυτές των .40 χιλιοστών και από 10+ από αυτές των 9 χιλιοστών.

3. Πιστόλι Ατσάλινο ή Πολυμερές;

Στην συγκεκριμένη ερώτηση προκειμένου να λάβετε την σωστή απάντηση θα πρέπει να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των προς σύγκριση πιστολιών.
Τα πολυμερή πιστόλια έχουν εξαιρετικό μικρότερο βάρος από τα ατσάλινα, κάτι που σας βοηθά και σας διευκολύνει κατά την διάρκεια στην οποία φέρεται το όπλο.
Το μικρότερο όμως βάρος τους έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ανάκρουση και κατά συνέπεια, μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στις βολές. Δεικτικές ή μη.
Τα ατσάλινα όπλα από την άλλη πλευρά υστερούν στην ευκολία μεταφοράς και απόκρυψης, λόγω του αυξημένου βάρος τους με την διαφορά όμως ότι θα σας αποζημιώσουν την ώρα των βολών. Μικρή ανάκρουση και καλύτερη συγκέντρωση. Θέμα αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας δεν τίθεται σε καμία από τις δύο κατασκευές.

4. Τι φυσίγγια θα πρέπει να χρησιμοποιώ στο όπλο μου;

Σχετικά με τα πυρομαχικά βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές CIP ή SAAMI. Μην χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ πυρομαχικά χαμηλής ποιότητας και προπαντός αναγομωμένα φυσίγγια διότι αφήνουν κατάλοιπα πυρίτιδας και τοξικά υπολοίματα κυρίως στην κάνη, αλλά και στο εσωτερικό του όπλου σας, με συνέπεια την μεσομακροπρόθεσμη φθορά του.

5. Τι πρέπει να προμηθευτώ προκειμένου να έχω μία πλήρη εξάρτηση;

Μια πλήρες εξάρτηση θα πρέπει να φέρει την αναγκαία θήκη του ατομικού σας οπλισμού (πιστόλι ή περίστροφο) καθώς και τις επιπλέον θήκες για την δεύτερη και τρίτη γεμιστήρα ή τις ταχυγεμιστήρες του περιστρόφου αντίστοιχα. Επίσης μην ξεχνάτε, και προπαντός μην υποτιμάτε την χρησιμότητα ενός καλού επιχειρησιακού φακού που στις περισσότερες φορές θα αποδειχθεί το δεύτερο σας όπλο. Χειροπέδες και Αστυνομική ράβδος ( πτυσσόμενη ή μη – αναλόγως με την υπηρεσία σας) κρίνονται απαραίτητα πάντα.
Επιπλέον ή και πιο εξειδικευμένος εξοπλισμός, κρίνεται απαραίτητος ανάλογα με την υπηρεσία σας ή τα εκάστοτε επιφορτισμένα καθήκοντα σας.
Στην μεγάλη ποικιλία οπλισμού και εξοπλισμού που διαθέτουμε μπορείτε να βρείτε κάθε παρελκόμενο και αξεσουάρ στις καλύτερες τιμές τις εγχώριας αγοράς καθώς και να σας προτείνουμε και να δοκιμάσετε από κοντά πλήθος προϊόντων που θα σας φανούν χρήσιμα στην καθημερινότητα σας .

1. Τι επίπεδο προστασίας θα πρέπει να προμηθευτώ;

Το επίπεδο ΙΙΙ-Α θα σταματήσει την πλειοψηφία των βλημάτων που προέρχονται από όπλα χειρός όπως τα 9 mm και .44 magnum. Το επίπεδο ΙΙΙ και Ι V προστατεύει από πολυβόλα και άλλα όπλα μακράς εμβέλειας.

Φυσικά κανένα γιλέκο δεν προσφέρει απόλυτη προστασία από όλα τα πυροβόλα όπλα αλλά σας παρέχει την μέγιστη δυνατή προστασία σε αντίξοες καταστάσεις. Τα χαμηλότερα επίπεδα προστασίας παρότι είναι λιγότερο αποτελεσματικά παρέχουν προστασία.

Το επίπεδο ΙΙΙ-Α προτείνεται από το NIJ για τους αστυνομικούς. Είναι το πιο αποδεκτό γιλέκο στην αμυντική βιομηχανία, με πλεονέκτημα στην ασφάλεια, το κόστος και την δυνατότητα να φορεθεί ως εσωτερικό γιλέκο.

Το επίπεδο προστασίας ΙΙΙ και IV επιτυγχάνεται με πλάκες τοποθετημένες σε γιλέκα επιπέδου ΙΙΙ-Α και για το λόγο αυτό είναι βαρύτερα και πιο ακριβά. Η βασική διαφορά μεταξύ των πλακών ΙΙΙ και Ι V είναι ότι το επίπεδο IV σας προστατεύει και από στρατιωτικά διαμετρήματα. Αυτά τα γιλέκα είναι υψηλής αντοχής σε χτυπήματα από πολυβόλα όπλα.

2. Τι θα πρέπει να γνωρίζω για τα τυφέκια και τα υποπολυβόλα;

Τα τυφέκια και τα υποπολυβόλα έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν περισσότερη δύναμη στο εξερχόμενο βλήμα με αποτέλεσμα να διαπερνά τη ελαφριά θωράκιση. Για αυτόν τον λόγο προτείνουμε να χρησιμοποιούνται αντιβαλλιστικές πλάκες που ξεπερνούν το επίπεδο προστασίας ΙΙΙΑ και φτάνουν στο III και Ι V στο θώρακα και στην πλάτη. Η EnGarde στην Ελλάδα σας προσφέρει πλάκες κατασκευασμένες από κεραμικό/αραμίδιο καθώς και από DYNEEMA ® προκειμένου να καλύψουν τον θώρακα και την πλάτη σας. Η ελαφριά θωράκιση προσφέρει προστασία μόνο από πιστόλια και κυνηγετικά όπλα.

3. Πόσο άνετα είναι τα γιλέκα;

Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα μας είναι πολύ άνετα διότι μπορούν να κατασκευαστούν ειδικά για εσάς, στα μέτρα σας, σε περιπτώσεις που το απαιτεί ο σωματότυπός σας, προκειμένου να σας προσφέρουν τέλεια εφαρμογή. Το εργονομικά σχεδιασμένο κόψιμό τους προσφέρει απεριόριστη ελευθερία κινήσεων. Η χρήση προηγμένων υλικών όπως το DYNEEMA καθιστά ακόμη πιο άνετη την πολύωρη χρήση των γιλέκων μας.

4. Πόσο ανθεκτικά είναι τα γιλέκα;

Τα γιλέκα μας είναι φτιαγμένα από DYNEEMA ® το ανθεκτικότερο υλικό παγκοσμίως. Οι προδιαγραφές του DYNEEMA ® εγγυώνται την αμετάβλητη προστατευτική του ικανότητα για δέκα χρόνια. Δοκιμές έδειξαν ότι μετά το πέρας των δέκα ετών η βαλλιστική του προστασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

5. Τα γιλέκα προσφέρουν προστασία από μαχαίρι;

Τα γιλέκα μας από DYNEEMA ® προσφέρουν προστασία από μαχαίρι 15 Joules . Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι σας προσφέρει μια πολύ καλή προστασία ενάντια σε σπασμένα γυαλιά και μαχαίρια. Ένα κάρφωμα με βελόνα θα έχει ως αποτέλεσμα το σπάσιμο της βελόνας και στις περισσότερες περιπτώσεις ένα γιλέκο χωρίς καμία ζημιά. Αιχμηρά αντικείμενα όπως παγοκόφτες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να διαπεράσουν το γιλέκο, ωστόσο δεν είναι εύκολο.

6. Υπάρχει κατάλογος προϊόντων;

Συγγνώμη, αλλά δεν εκδίδουμε κατάλογο. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας προτιμάμε να σας ενημερώνουμε για τις πληροφορίες των προϊόντων μας καθώς και για τα καινούρια προϊόντα μέσα από την ιστοσελίδα μας.

7. Υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης σε μεγάλες παραγγελίες;

Υπάρχει η δυνατότητα διαπραγμάτευσης των τιμών σε παραγγελίες άνω των δέκα (10) γιλέκων.

8. Τι βαλλιστικά υλικά χρησιμοποιεί η EnGarde για τα γιλέκα που προορίζονται για την Ελληνική αγορά;

Τα ειδικά σχεδιασμένα γιλέκα EnGarde που διατίθενται στην Ελληνική αγορά είναι υψηλής ποιότητας και είναι σχεδιασμένα για ευρεία χρήση. Συνδυάζοντας τα πιο προηγμένα υλικά διασφαλίζουμε προδιαγραφές υψηλής ποιότητας. Η άνεση και η εργονομία είναι υψηλού επιπέδου χάρις στην χρήση επιχειρησιακών υλικών τα οποία αφήνουν το σώμα να αναπνέει και επίσης είναι αδιάβροχα και αντιανεμικά.

Για το βαλλιστικό υλικό χρησιμοποιούμε DYNEEMA ® το ισχυρότερο υλικό παγκοσμίως.

9. Πωλούνται μεταχειρισμένα αλεξίσφαιρα ή παλαιάς ημερομηνίας κατασκευής;

Όχι. Όλα τα γιλέκα που πωλούνται είναι πρόσφατα κατασκευασμένα προκειμένου να σας προσφέρουν την μέγιστη εγγυημένη προστασία κάθε στιγμή.

10. Πόσο διακριτικά είναι τα εσωτερικά γιλέκα;

Τα εσωτερικά μας γιλέκα είναι σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν τέλεια εφαρμογή. Σε αντίθεση με τα παλαιάς γενιάς ογκώδη γιλέκα, παρέχουν υψηλή προστασία παρόλο την λεπτή και ελαφριά κατασκευή τους. Χάρη των παραπάνω φοριούνται ευχάριστα κάτω από τα καθημερινά μας ρούχα. Κατά συνέπεια είναι μία πολύ καλή επιλογή για αστυνομικούς, προσωπικό ασφαλείας και γενικότερα ατόμων που απαιτούν υψηλή προστασία από μαχαίρια/ πυροβόλα όπλα.

11. Υπάρχουν ενδεικτικές τιμές των προϊόντων ;

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία.